biografi

Tuva Weideborg Hongve


      Biografi

Tuva Weideborg Hongve er en lyrisk sopran fra Ytre Enebakk utenfor Oslo og er bosatt på Sofiemyr. Hun har sin sangutdanning fra Barratt Due musikkinstitutt med Helene Ziebarth som lærer, og gjennom videre sangstudier med samme lærer i Düsseldorf. Hun har en master i musikk fra Universitet i Oslo.

 

Innen kirke- og oriatoriemusikk har hun vært solist i verkene Paukemessen av Haydn, Faurés requiem, Durufés requiem og Voluspå av David Monrad Johansen, og en rekke ganger med verkene Stabat Mater av Pergolesi og Gloria av Vivaldi. Hun er også en ettertraktet gjestesolist for kor og korps. Her kan nevnes operakonserter med Didrik Solli-Tangen med Kolbotn konsertorkester ledet av Maria Molund og Rune Halvorsen.


Tuva har gjort en rekke konserter i Düsseldorf, Tyskland, hun har opptrådt i Berlin og i Ottawa i Canada. I Sverige har hun sunget på Koster Kammermusikkfestival og for kammermusikkforeningen FAMS i Strömstad. I Norge med romansekonserter på blant annet Troldhaugen, Den Norske Opera & Ballett, Nasjonalbiblioteket i Oslo og for Musikkens venner i Sarpsborg, og på festivalene Dovrejul og Oppegård kirkemusikkfestival. I 2019 sang hun «Haugtussa» av Grieg på Troldhaugen sammen med pianist Christian Ihle Hadland og på Lysøen i Sankthansfeiringskonsert sammen med Arve Tellefsen og Knut Buen.

 

Av operaroller har hun gjort Gretel i Hänsel und Gretel (Humperdinck) i 2010 og 2015, og Piken i Piken med svovelstikkene (Enna) i 2008 og 2013 ved Kirkens bymisjons adventskonserter i Gamle Logen. Rollen som Piken har hun også gjort flere ganger i konsert i Düsseldorf, Tyskland.

 

Som kammermusiker har hun sunget fast i ensemblet Vivézza (sammen med Ingvild Storhaug - mezzo og André Bongard - klaver) som har holdt en rekke konserter for Musikkens venner rundt omkring i Norge, i konsertserier på Linderud gård, Mariakirkene på Gran, i Arendal kulturhus og Kolben kulturhus.


Og som sopran i vokalkvartetten Grieg Solo Singers (sammen med Ragnhild Groven, Rolf Nykmark og Øyvind Michelsen) som konserterte hyppig i kirker i Oslo omegn, både som solister i kirkemusikkverker og i kammermusikkserier. De gjorde operetteforestillingen "Wien" i Kolben kulturhus, hadde konserter i bl.a Oslo Steinway galleri og på Sandermosen stasjon.

 

Foto: Jo Titze