biografi

biografi

Tuva Weideborg Hongve er en lyrisk sopran fra Ytre Enebakk utenfor Oslo og er bosatt på Sofiemyr. Hun har sin sangutdanning fra Barratt Due musikkinstitutt med Helene Ziebarth som lærer, og gjennom videre sangstudier med samme lærer i Düsseldorf.

 

Innen kirke- og oriatoriemusikk har hun vært solist i verker som Paukemessen av Haydn,Faurés requiem og Voluspå av David Monrad Johansen,og en rekke ganger med verkene Stabat Mater av Pergolesi og Gloria av Vivaldi. Hun er også en ettertraktet gjestesolist for kor og korps.

 

Tuva har opptrådt med romansekonserter flere steder i Tyskland og Canada. I Norge på blant annet Troldhaugen, Den Norske Opera & Ballett, Nasjonalbiblioteket i Oslo og for Musikkens venner i Sarpsborg, i festivaler som Dovrejul, Kosterhavsfestivalen og Oppegård kirkemusikkfestival.

 

Av operaroller har hun gjort Gretel i Hänsel und Gretel (Humperdinck) i 2010 og 2015, og Piken i Piken med svovelstikkene (Enna) i 2008 og 2013 ved Kirkens bymisjons adventskonserter i Gamle Logen. Rollen som Piken har hun også gjort på konsertscener i Tyskland i 2005 og 2009.

 

Tuva jobber også fast i ensemblet Vivézza (sammen med Ingvild Storhaug - mezzo og André Bongard - klaver) som har holdt en rekke konserter for Musikkens venner rundt omkring i Norge, og i konsertserier på Linderud gård, Mariakirkene på Gran for å nevne noen, i Arendal kulturhus og Kolben kulturhus.

 

Mellom 2011 og 2014 jobbet hun som sopran i vokalkvartetten Grieg Solo Singers som konserterte hyppig i kirker i Oslo omegn, både som solister i kirkemusikkverker og i kammermusikkserier. De gjorde operetteforestillingen "Wien" i Kolben kulturhus, hadde konserter i bl.a Oslo Steinway galleri og på Sandermosen stasjon.